2. 4. 2014

Tuniaková nátierka




Nechcem sa chváliť (veľmi) ale tento recept posúva otrepanú rybičkovú nátierku na novú úroveň.  Tuniak je sám osebe chutná ryba, ktorej mäso je zdrojom omega-3 mastných kyselín,  niacínu a je vítaným obohatením nášho bravčového jedálnička. Nedávno som ho ale spojil so sušenými rajčinami nakladanými v oleji a odvtedy som to niekoľkokrát zopakoval. Variantov bolo viac, ponúkam vám ten najúspešnejší. Budete potrebovať:


1 konzervu tuniaka
5 sušených rajčín naložených v oleji
1 ančovičku
1 lyžičku sušeného oregana
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 lyžice smotanového nátierkového masla
 



Do hlbšej misy vložte mäso z tuniaka, bez nálevu či oleja. Pridajte odkvapkané rajčiny a jednu ančovičku. Oregano rozotrite medzi dlaňami, aby sa z neho uvoľnili aromatické látky. Pridajte citrónovú šťavu a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom. Keď máte hladkú hmotu, primiešajte nátierkové maslo a môžete podávať. Najlepšie na domácom chlebe



P.S. Maslo v nátierke môžete nahradiť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
P.P.S. Konzervu tuniaka si kúpte radšej drahšiu, aby v nej nebol pomletý aj sťažeň a rybárske gumáky.

2 komentáre:

  1. Hahaha...ty gumáky a stěžeň mne pobavily...:-D a určitě vyzkouším. Děkuji za recept a přeji hezký den.
    Daška

    OdpovedaťOdstrániť