1 konzervu tuniaka
5 sušených rajčín naložených v oleji
1 ančovičku
1 lyžičku sušeného oregana
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 lyžice smotanového nátierkového
masla
Do hlbšej misy vložte mäso z tuniaka, bez nálevu či oleja. Pridajte odkvapkané rajčiny a jednu ančovičku. Oregano rozotrite medzi dlaňami, aby sa z neho uvoľnili aromatické látky. Pridajte citrónovú šťavu a všetko dôkladne rozmixujte tyčovým mixérom. Keď máte hladkú hmotu, primiešajte nátierkové maslo a môžete podávať. Najlepšie na domácom chlebe.
P.S. Maslo v nátierke môžete
nahradiť bielym jogurtom alebo kyslou smotanou.
P.P.S. Konzervu tuniaka si kúpte
radšej drahšiu, aby v nej nebol pomletý aj sťažeň a rybárske gumáky.
Hahaha...ty gumáky a stěžeň mne pobavily...:-D a určitě vyzkouším. Děkuji za recept a přeji hezký den.
OdpovedaťOdstrániťDaška
Doufám, že bude chutnat. Hezký den i Vám :)
Odstrániť