Toto jednoduché jedlo je inšpirované cigánskou
alebo, ak chcete, rómskou kuchyňou. Oproti pôvodnému receptu som urobil
niekoľko úprav a použil dve suroviny typické pre indickú gastronómiu. Je
to výborná večera pre dvoch ľudí a po krátkej príprave ide varenie
skutočne rýchlo. Ak sa rozhodnete použiť namiesto domácich rezancov polotovar,
máte to za 15 minút. V prípade, že chcete vyskúšať, ako chutí cícerová
múka, potrvá to asi pol hodiny. Najprv si prichystajte suroviny.
200 g kuracích pečení
2 – 3 lyžice ghee (prepusteného
masla)
100 g hladkej múky
100 g cícerovej múky
1 vajíčko
Soľ
Čierne korenie
Jarná cibuľka
Postavte na sporák veľký hrniec
s posolenou vodou, v ktorej budete variť cestovinu. Z oboch druhov
múky, vajíčka, soli a trošky vody vypracujte vláčne, nelepivé cesto.
Rozvaľkajte ho na tenké pláty a nakrájajte z nich hrubšie rezance.
Odložte ich bokom. Kuracie pečene starostlivo očistite od blaniek
a nakrájajte na menšie kúsky. Na menšej panvici si rozohrejte ghee dajte
naň pražiť pečene. Približne v tomto čase dajte variť rezance. Príprava
oboch bude trvať približne rovnako, asi 3-4 minúty. Keď sú pečene hotové,
osoľte ich a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Podávajte
s nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.
Ak Vás táto kuchyňa zaujala, budúci
týždeň máte možnosť navštíviť Gipsy Food Festival, ktorý sa bude odohrávať
v známych bratislavských reštikách, no nielen tam. Organizuje ho občianske združenie Divé maky.
P.S. Ak nemáte chuť na rezance,
vynechajte vajíčko a z cesta si upečte na suchej panvici placky
a potrite ich prepusteným maslom. Veľká dobrota. Cícerová múka obsahuje
okrem vitamínov B6 a B2 aj veľké množstvo železa.
gipsy food som bohuzial vynechala ale tieto rezance vyzeraju genialne.. prve, co urobim tuto sobotu ;)
OdpovedaťOdstrániťSnad pochutia :)
Odstrániť