3. 4. 2014

Cícerové rezance s kuracou pečeňou




Toto jednoduché jedlo je inšpirované cigánskou alebo, ak chcete, rómskou kuchyňou. Oproti pôvodnému receptu som urobil niekoľko úprav a použil dve suroviny typické pre indickú gastronómiu. Je to výborná večera pre dvoch ľudí a po krátkej príprave ide varenie skutočne rýchlo. Ak sa rozhodnete použiť namiesto domácich rezancov polotovar, máte to za 15 minút. V prípade, že chcete vyskúšať, ako chutí cícerová múka, potrvá to asi pol hodiny. Najprv si prichystajte suroviny.


200 g kuracích pečení
2 – 3 lyžice ghee (prepusteného masla)
100 g hladkej múky
100 g cícerovej múky
1 vajíčko
Soľ
Čierne korenie
Jarná cibuľka

 
 
 

Postavte na sporák veľký hrniec s posolenou vodou, v ktorej budete variť cestovinu. Z oboch druhov múky, vajíčka, soli a trošky vody vypracujte vláčne, nelepivé cesto. Rozvaľkajte ho na tenké pláty a nakrájajte z nich hrubšie rezance. Odložte ich bokom. Kuracie pečene starostlivo očistite od blaniek a nakrájajte na menšie kúsky. Na menšej panvici si rozohrejte ghee dajte naň pražiť pečene. Približne v tomto čase dajte variť rezance. Príprava oboch bude trvať približne rovnako, asi 3-4 minúty. Keď sú pečene hotové, osoľte ich a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Podávajte s nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.



Ak Vás táto kuchyňa zaujala, budúci týždeň máte možnosť navštíviť Gipsy Food Festival, ktorý sa bude odohrávať v známych bratislavských reštikách, no nielen tam. Organizuje ho občianske združenie Divé maky.


P.S. Ak nemáte chuť na rezance, vynechajte vajíčko a z cesta si upečte na suchej panvici placky a potrite ich prepusteným maslom. Veľká dobrota. Cícerová múka obsahuje okrem vitamínov B6 a B2 aj veľké množstvo železa.

2 komentáre:

  1. gipsy food som bohuzial vynechala ale tieto rezance vyzeraju genialne.. prve, co urobim tuto sobotu ;)

    OdpovedaťOdstrániť