25. 4. 2013

Gio Caffè (limituvaná nitránska verzija)


Nasledujúci krátky príspevek je určený hlavne šeckým Nitrančanom, kerí lúbá zmrzlinu. Teda ňéžeby jako nido iný nesmev čítať, len stem povedať, že darmo sa budete zalizuvať keď ste ze Šamorína a táto zmrzka je z Nitry. Majitel biznisu je Talán ale na jeho ponnik móžu byť šecci domáci prevelice hrdí. Okrem ladového potešeňá si tu móžete dať kávu, domácu limonádu alebo napríklad panyny, čo je vlasne taký talánsky senvič alebo ak stete, obložený chleba z bársjakými dobrotami. Šecko ve výbornej kvalite a peknom prostredí s velice milými a šikovnými slečnami za pultom. 




Sedeť móžete dole alebo icte na poschodí, odkál je z okna velice pekný výhlad na najkrajší hrad ve vesmíre, teda nitránsky. V lete sa dá sedeť aj venku pod dážnikom, len nesmí fúkať silný veter. Móže sa to zdať banálne ale ak sťe odinakál mali by ste vedeť, že u nás fúka velice silno a velice často. Prípanne  si móžete zebrať kelímek ze sebú a hybaj sa prejsť pri fontánu, sannúť si na lavičku a len tak kukať do oblohy alebo na vtáčikov. 




Zmrzlina je velice chutná a poctivá. Polla jennoduchých tabúl zistíte, že kolko je v nej mléka/vody, cukru a ovocá alebo inakších dobrót. Zodpovenne móžem povedať, že lepšú som v Nitre nejedov a ak víte o lepšej, dajte mi vedeť, okoštujem a jakože zložím svoj klobúk. Jeden kopček stojí 1 € a móže sa vám to videť vela. Ja by som bov též račej, keby stála 10 centov ale bojím sa, že keby hej, na jeseň by som mav velice silnú cukrovku a vypadané šecky zuby. Taká je dobrá. Okrem toho, čo je neska lacné? Za pivo sťú v bársjakej šivavej búde 1 € a cigarety též nedávajú zadarmo k rengenu plúc. Ďalšá vec je, že zmrzlinu zíte raz alebo dva razy za mesác, tak keď budete dakedy čil meste, nebucte žgrlaví a okoštujte. Ste na tomto svete len raz (okrem hindujistov ale ani tí si prevtelení do tigra alebo pandy nedajú pistácijovú do kornútka), tak sa občas plesnite po vačku, nech selláci veďá, jako sa má žiť.

P.S. Do by stev vác informácií, kliknite sem, Viktor vám povypráva detaily.

P.P.S. Velice ďakujem bračekovi, že mi potuňev nitránčinu a vylepšev tak váš kultúrny zážitek.
 

10 komentárov:

  1. Očuj! a nechýbajú Ti tam náhodov nejaké té zdvojené n? P.S.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Velice fajnový článek,a tá nitránčina je velice dobrá.já si tu dávam jahodovú....velice dobrá, a ešte tam maju dobru aj matovú kávu, som rada že ste tam čéra boli, aspon som si mohla dať zmrzku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dano, dobre ty :)...Moja podpora a davaj dalej...neska sa zeberem a idem kostnut

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Velice ti ďakujem za podporu Miško. Sem-tam dám volačo po nitránsky ale nemóžem furt, šak musím brať ohlad aj na cezpolných :) Ňé šecci rozumejú.

      Odstrániť
  4. Ej bisťu, ta dobry článok si šebe napisal. Ešči som nedočital a už mi ležu sľiny tahet. Bo ja znam o čem hutoriš, koštujem ju sebe často, i so ženu. Furt kejc idzeme okolo. Ta naj vam šickým šmakuje. Dobrú huť

    OdpovedaťOdstrániť