Je výborný, rozhodne nie nízkotučný, flambovacia pištoľ nestojí veľa a oboma potešíte aj vašich najmenších. Ak som vás zlákal na maličký kúsok cukráriny, pripravte si nasledovné:
4-6 zapekacích misiek alias ramekinov
450 ml tučnej šľahačkovej smotany
5 žĺtkov
70 g kryštálového cukru
40 g kryštálového cukru (na posyp)
1 vanilkový lusk
Keďže krém sa pripravuje vo vodnom kúpeli, na začiatok si zapnite sporák na teplotu cca 140 °C. Následne do menšieho hrnca vlejte smotanu, vanilkový lusk rozrežte po dĺžke a dužinu z neho pridajte do smotany. V druhom hrnci zmiešajte žĺtka s cukrom. Keď sa smotana začne variť, odstavte ju z plameňa a pomaličky ju začnite primiešavať k žĺtkom. Ak nechcete mať v kréme vanilkové zrniečka, môžete ich scediť, no podľa mňa dodávajú krému príjemný rustikálny nádych. Po zmiešaní nalejte krém do misiek, položte ich na pekáč alebo hlboký plech a zalejte horúcou vodou do cca 2/3 výšky nádob. OPATRNE vložte do sporáka. Krém stuhne po cca 30-35 minútach. Vyberte misky z kúpeľa a dajte ich vychladiť.
Teraz prichádza tá zábavná časť. Do jednotlivých misiek nasypte tenkú vrstvičku kryštálového cukru a pustite sa do diela. Cieľom je tenká škrupinka zlatohnedej farby, takže sa kontrolujte, žiadne zuhoľnatené telá a vatra na pol paneláku. Po krátkom tréningu môžete túto záverečnú fázu podľa uváženia prezentovať pred hosťami, určite sa im to zapáči. Čučanie do ohňa je atavizmus, ktorý drieme v každom z nás, len ho v poslednom čase vytlačili spektakulárne televízne relácie.
A to je vlastne všetko, teraz stačí už len ochutnať.
P.S. Podľa názoru niektorých spiatočníkov je lepšie dostať zápal spojiviek od dymu z ohniska ako nezvratne osprostieť pri sledovaní
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára