1 lyžičku olivového oleja
100 g najemno nastrúhaného zeleru
2 reďkovky
1 lyžicu citrónovej šťavy
1 lyžicu nátierkového masla
3 lyžice kyslej smotany
čierne korenie
kurkuma (alebo červená paprika)
soľ
pažítka
Nastrúhaný zeler krátko osmažte na olivovom oleji. Pridajte štipku kurkumy (alebo červenej papriky), ktorá tu slúži len ako farbivo, aby nátierka nepôsobila malátnym dojmom. Zeler nechajte vychladnúť a medzičasom si nadrobno nakrájajte reďkovky a pažítku. V miske zmiešajte zeler, citrónovú šťavu, reďkovky, pažítku, nátierkové maslo a kyslú smotanu.
Ochuťte soľou a čiernym korením a podávajte na dobrom domácom chlebe.
P.S. Zeler je veľmi bohatým zdrojom vitamínu K, niektorých nákladných minerálov (fosfor, železo, vápnik) a napríklad i niektorých súčastí B-komlexu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára