Toto je jeden z receptov, ktorý uplácate aj nohami.
Pochádza z Grécka, ja som ho len
mierne poupravil na svoj obraz. Hodí sa na ľahký letný obed či večeru. V každom
prípade použite kvalitné dozreté rajčiny. Vhodné sú najmä mäsité odrody,
napríklad býčie srdce alebo san marzano. Vcelku budete potrebovať iba
zopár surovín a ich množstvo vám
vystačí na dve porcie.
Placky
2 – 3 veľké rajčiny
3 lyžice hladkej múky
3 lyžice ovsenej múky
1 červenú cibuľu
1 hrsť petržlenovej vňate
Soľ
Mleté čierne korenie
Olivový olej
Jogurtová omáčka
2 dcl hustého jogurtu
1 hrsť čerstvej mäty
Šťava z polovice citróna
Rajčiny, cibuľu i petržlenovú vňať nasekajte nadrobno. Postupne prisýpajte múku.
Jej množtvo závisí od veľkosti a šťavnatosti rajčín. Cieľom je
konzistencia riedkeho cesta, ktoré sa dá naberať naberačkou. Pridajte soľ a čierne
korenie. Panvicu potrite troškou olivového oleja a pečte hrubšie placky
široké cca 15 cm. Otáčajte asi po troch minútach. Upečené placky podávajte
so slaným syrom a studenou omáčkou z jogurtu, citrónovej šťavy a mäty.
perfektne perfektne. vyskusame :)
OdpovedaťOdstrániťje to fakt vyborne!!!nabuduce urobim trojnásobok. dávku pre dvoch som pardon-zozrala sama :)
OdpovedaťOdstrániťJe to pecka, natrafil som na recept nahodou v greckej kucharke, inak by ma asi nenapadlo lepit placky z rajcin :D
OdstrániťToto som ešte neskúšal. Ale môže byť dobré. Ešte ma napadlo, ako pozerám na tú fotku, pridať do placiek na polovicu rozkrojené čierne olivy.
OdpovedaťOdstrániť