27. 6. 2013

Blogtrip




Nedávno sa v príjemnom prostredí Školy varenia vo Svätom Jure pri Bratislave uskutočnila zaujímavá akcia pivovaru Pilsner Urquell nazvaná Blogtrip. Stretli sa na nej známe i menej známe tváre z lokálnej foodbloggerskej scény. O čo išlo?

Nejaké to varenie s Ondřejem Slaninou v úlohe šéfkuchára, dievčatami a chlapcami spoza monitorov a klávesníc v úlohe pomocných kuchárov. Ondřej, ktorého snáď poznáte z úspešného programu ČT, Kluci v akci, sa ukázal byť príjemným, otvoreným a komunikatívnym chlapíkom, ktorý vysvetľoval, ako si nepokrájať prsty a popri tom komentoval a varil.

Celkovo sme pripravili tri jedlá a dezert, všetky zamerané na kombináciu s plzenským pivom a netradičné spojenia chutí. Čapovanie a predstavovanie piva spolu so sprievodným komentárom mal na starosti Peter Škripko, ktorý sa v roku 2011 umiestnil v súťaži Pilsner Urquell International Master Bartender na treťom mieste a o pive a jeho správnom čapovaní vie snáď všetko, čo sa dá.

Na prezentáciu jedál a ich fotografovanie bol zameraný profesionálny workshop, ktorý snáď popíšu moji kolegovia, pretože som sa k nemu nedostal, čo ma trošku mrzí a pri najbližšej príležitosti v budúcnosti si niečo také nenechám ujsť.

Pohodový podvečer s milými ľuďmi, dobrým až vynikajúcim jedlom a pivom, ktorý ubehol neuveriteľne rýchlo. Čo viac si priať, snáď ešte jeden :) Tu je zopár fotiek od Jozefa Jakubča, ktorý celý trip zdokumentoval.


















Na záver uvádzam zoznam zúčastnených fanúšikov jedla i varenia a prajem príjemné čítanie :)

Simi a Pepso z Bratilicious 
Martina z Dulce de Leche 
Andrea z Hami-mnami 
Tomáš z Tip na jedlo 
Zuzana z Natanieri 
Monika z LaPetit 
Janica z Jemine 
Danka z Dora`s art 
Zuzana z Foodependence 
Martin zo Smoliaka 

P.S. Martinka, ešte raz ti ďakujem za odvoz a tebe, Adam Cagáň, za pozvanie.

2 komentáre: