8. 11. 2011

Kuracie prsia s pestom

Jednoduchá vec, ak potrebujete nakŕmiť dvoch ľudí po pracovnom dni a radi by ste sa vyhli párkom a chlebu vo vajci (nič proti nim ale zmena je život, hovoria pracovníci reklamného priemyslu a tí by nám predsa neluhali). A ak sa chcete do toho pustiť, pripravte si nasledovné:

4-6 lyžíc pesta
2 kuracie prsia
6 stredných zemiakov
2 lyžice masla
pár hoblín parmezánu

Zemiaky očistite, pokrájajte na hrubšie kolieska, vložte do osolenej vody a dajte variť. Zapnite gril v sporáku na plné knedle, a mriežku zasuňte do vrchnej drážky (to dá rozum, nebudete grilovať na dne sporáka). Prsia trocha roztlačte rukou, nech majú rovnomernejšiu hrúbku a mocne ich potrite pestom. Nechajte chvíľu marinovať. Vložte do zapekacej misy a keď vám už kvôli grilu búchajú na dvere požiarnici, môžete vložiť hydinu dovnútra. Úplne postačí 7 minút z každej strany, kremácia vtáka nie je vítaná (konieckoncov už to má za sebou a je mu to šumák). Medzičasom dovarte zemiaky, zlejte vodu a pridajte 2-3 lyžice masla. Keď je hotové i mäso, nechajte ho chvíľku odpočinúť a potom nakrájajte na plátky, uložte na tanier a prelejte pestom. Priložte zemiačiky a pár hoblín parmazánu. The end.




Čo sa týka pesta, tak ako u drvivej väčšiny vecí na jedenie, preferujem domácu výrobu. A potrebujete k tomu toto:

2 šálky bazalkových listov (mierne natlačené)
1/4 šálky píniových semienok
1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
3/4 šálky extra panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ

Všetko rozmixujete tyčovým mixérom a je hotovo. Ak by ste sa obávali ochromenia chuťových buniek píniovými jadrami, skúšal som ich nahradiť mandľami. Chutí to inak, no vôbec nie zle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára