24. 2. 2016

Zapekaná plnená paprika


V prvú marcovú sobotu máte šancu vziať osud národa, planéty a v celkovom smerovaní aj celej priľahlej galaxie na hodinku – dve do vlastných rúk, tak by som Vám odporúčal nevykašľať sa na to. Nebuďte oportunisti, zabezpečte svojej rodine spokojnú budúcnosť a voľte zapekanú plnenú papriku.  Nie je zaťažená korupčnými aférami ani bravčovým výzorom, čo ju samo o sebe vyčleňuje z ostatného húfu kandidátov a stavia na osamelé prvé miesto. Okrem toho je vyslovene nekonfliktná, spája ľudí nielen v našej krajine ale i naprieč kontinentmi. Prichádza s úplne novým receptom otvoreným rôznym názorovým prúdom a búra zaužívané koncepty. Dvaja uvedomelí voliči potrebujú nasledovné:

2 väčšie červené papriky
100 g guľatej ryže
120 g syru feta
1 vajce
10 čiernych olív
½ lyžičky saturejky
½ lyžičky červenej papriky
½ lyžičky oregana
1 lyžicu petržlenovej vňate

V prvom rade si uvarte ryžu, tu nie je o čom príliš polemizovať, vsypte ju do litra vriacej vody a po desiatich minútach zlejte cez sitko. Kým sa ryža varí, zapnite sporák na 150 °C a mriežku dajte do strednej drážky. Papriky rozrežte pozdĺžne a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Národovci použijú papriku slovenskú, eurounionisti napríklad dotovanú francúzsku, priaznivci hnutia LGBT zasa papriky vo všetkých farbách dúhy, obyvateľom južných krajov odporúčam jednu maďarskú a jednu našu. Kresťanskí demokrati sa za papriku pomodlia a hlavne použijú zrelú, takpovediac plnoletú. Je to na Vás. K uvarenej ryži rozdrobte slaný syr, feta je super ale možnosti sú takisto otvorené, len im potom načim prispôsobiť i koreniny. Olivy nakrájajte na kolieska a takisto pridajte k ryži. Do zmesi rozklepnite vajce a prisypte saturejku, oregano, mletú papriku a nasekanú petržlenovú vňať. Môžete prihodiť i štipku soli ale vzhľadom na slanosť syra radím opatrnosť. Vzniknutú masu naložte na polovice paprík a dajte zapekať na 15 minút.


Podávajte pokvapkané olivovým olejom a trochou čierneho korenia, prípadne s lyžicou kyslej smotany. Vychutnávajte pocit zadosťučinenia a správnej voľby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára