29. 9. 2014

Muffin (z ovsenej múky)



 


Tí, ktorí čítali blog ešte v  dobách keď draci lietali, si možno spomenú, že muffin tu už raz bol. Je to tak, bol a nebol veru zlý. Tento nový  je však lepší, zdravší, dlhšie vydrží a vôbec, je výborný :) Recept som vymyslel spontánne, na základe surovín, ktoré boli doma. Nutné podotknúť, že jedna z nich je trocha nezvyčajná no vcelku dostupná. 



Ovsená múka. Má príjemnú chuť a oproti pšeničnej sa mi ľahšie trávi. Pridáte vajíčka, maslo, banány a cesto je hotové. Ad banány, čím tmavšie tým lepšie, ideálny je odtieň letanovského kopáča zemiakov za bezmesačnej noci. Čo sa týka plnky, použil som čučoriedky, no ak máte dobrú horkú čokoládu, nasekajte ju tam. K banánom bude pasovať viac. Tu je úplný zoznam surovín:


220 g ovsenej múky
2 zrelé banány
125 g masla

2 vajíčka

100 g hnedého cukru

1 lyžička prášku do pečiva

1 lyžička jedlej sódy 

1 lyžička škorice

1 lyžička vanilkového extraktu

Soľ

Horká čokoláda nasekaná na drobné kúsky (asi za hrsť)

 



V menšej miske roztlačte banány, pridajte cukor, škoricu, vanilkový extrakt a rozpustené maslo. Rozmixujte tyčovým mixérom. Do väčšej misy vsypte múku, pridajte prášok do pečiva, sódu, štipku soli a premiešajte. Priklepnite dve vajíčka a prilejte banánovú zmes. Umixujte hladké redšie cesto. Vložte do chladničky a nastavte sporák na 200 °C. Muffinovú formu vymastite maslom. Keď je sporák dostatočne rozohriaty, vyberte cesto z chladničky a vmiešajte doň nasekanú čokoládu. Rozdeľte cesto do formy, vychádza asi 1 kopcovitá lyžica na 1 muffin. Vložte do sporáka a nechajte piecť 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na konzumovateľnú teplotu.




1 komentár:

  1. To vypadá hezky, muffinky miluju, mohla bych je jíst pořád :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť