Jednoduchá a vynikajúca. Vhodná pre aj
vegánov. Minimalistická, postačí zopár surovín, ktoré v tomto ročnom
období nájdete v každej záhradke. Okrem zeleniny si zaobstarajte trošku
čubrice. Je to balkánska koreniaca zmes, ktorej základ tvorí saturejka a senovka
grécka. Má nezameniteľnú chuť a výborne do omáčky pasuje.
8 stredných rajčín
4 menšie papriky
Olivový olej
1 lyžica čubrice
Soľ
Šupu na spodnej strane rajčín nakrojte do kríža,
a krátko ich sparte v horúcej vode. Ošúpte a vykrojte zelené
časti. Z paprík vykrojte jadrince. Šesť rajčín a dve papriky
nakrájajte na väčšie kúsky. Dve rajčiny a dve papriky nakrájajte na
maličké kocky. V panvici zohrejte olivový olej a nasypte do neho
čubricu. Pridajte nahrubo nakrájanú zeleninu. Prikryte a poduste asi desať
minút. Rozmixujte dohladka. Pridajte zvyšok zeleniny a poduste ďalších
desať minúť. Osoľte podľa chuti, prípadne pridajte chili omáčku. Vmiešajte
uvarené cestoviny.
P.S. Ďakujem mojej drahej polovičke za tento
chutný prínos do spoločnej domácnosti :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára