18. 8. 2014

Rajčinovo-papriková omáčka na cestoviny



Jednoduchá a vynikajúca. Vhodná pre aj vegánov. Minimalistická, postačí zopár surovín, ktoré v tomto ročnom období nájdete v každej záhradke. Okrem zeleniny si zaobstarajte trošku čubrice. Je to balkánska koreniaca zmes, ktorej základ tvorí saturejka a senovka grécka. Má nezameniteľnú chuť a výborne do omáčky pasuje.

8 stredných rajčín
4 menšie papriky
Olivový olej
1 lyžica čubrice
Soľ

Šupu na spodnej strane rajčín nakrojte do kríža, a krátko ich sparte v horúcej vode. Ošúpte a vykrojte zelené časti. Z paprík vykrojte jadrince. Šesť rajčín a dve papriky nakrájajte na väčšie kúsky. Dve rajčiny a dve papriky nakrájajte na maličké kocky. V panvici zohrejte olivový olej a nasypte do neho čubricu. Pridajte nahrubo nakrájanú zeleninu. Prikryte a poduste asi desať minút. Rozmixujte dohladka. Pridajte zvyšok zeleniny a poduste ďalších desať minúť. Osoľte podľa chuti, prípadne pridajte chili omáčku. Vmiešajte uvarené cestoviny.



P.S. Ďakujem mojej drahej polovičke za tento chutný prínos do spoločnej domácnosti :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára