Sú také jedlá, o ktorých ani neviete, ako ich nazvať. Rôzne rodinné recepty, ktoré jedli ešte vaši starí alebo prastarí rodičia a na jedálnych lístkoch reštaurácií ich nenájdete. Nezasvätení vyvaľujú oči v snahe zistiť, čo je to za lahôdku, pri ktorej mľaskáte s blaženým neprítomným výrazom na tvári a prípadných záujemcov o ochutnávku odháňate nabrúseným nožom (nič ti nedám, sám mám málo). Jedným s takých jedál je i tento šalát. Píšem kurzívou preto, lebo sa jedná skôr o samostatné jedlo, ktoré sa chuťou blíži utopencom a krehké a osviežujúce listy lollo biondo so zálievkou z malinového octu by ste v ňom hľadali márne.
Tento mocný pokrm ma naučila moja mama a tej
ho pripravovali ešte jej starí rodičia, najmä teda děda Krzystek. Keďže základné suroviny sú iba tri, musia byť
kvalitné. Omieľam to stále dookola ale ak si kúpite párky vyrobené z mletej
žinenky a klovatiny, darmo sa budete čudovať, že tak aj chutia. Okrem nich
budete potrebovať už iba rajčiny a cibuľu, čo by momentálne nemal byť
problém. Na jednu poriadnu porciu si pripravte:
3 väčšie rajčiny
1 veľkú cibuľu
1 veľkú cibuľu
2 párky
2-4 lyžice octu
3-4 lyžice vody
Mleté čierne korenie
Soľ
Párky nakrájajte na kolieska, cibuľu na polkolieska
a rajčiny na plátky . Pridajte ocot, vodu, soľ , čierne korenie a premiešajte.
S octom a koreninami narábajte podľa chuti, no toto jedlo by malo byť
výrazné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára