10. 3. 2013

Rezance Udon s pikantnou hubovou omáčkou


Rezance Udon sú pôvodom z Japonska a vyrábajú sa z pšeničnej múky. Konzumujú sa studené i teplé, s rôznymi prílohami a u nás ich môžete kúpiť najmä v obchodoch so zdravou výživou.  Ja vám ponúkam jednoduchý recept, na ktorý budete potrebovať len zopár surovín, nijaké mäso a jeho príprava netrvá viac ako 30 minút. 

2 huby portobello
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica tahini
1 lyžička miso pasty 
1 strúčik cesnaku
1/2 chili papričky
2 lyžičky ryžového octu
2 lyžičky cukru
3 lyžice rajčinovej pasty
2 lyžice slnečnicového oleja




Huby nakrájajte na malé kúsky a vložte na panvicu s troškou oleja. Kým sa huby dusia pripravte si omáčku zmiešaním a rozmixovaním všetkých ostatných surovín. Dajte uvariť vodu a akonáhle začne vrieť, vsypte do nej rezance. Kým sa varia, omáčku prilejte k hubám a poduste spolu. Uvarené rezance zlejte a prepláchnite studenou vodou. Pridajte na panvicu k omáčke s hubami. Premiešajte a môžete podávať doplnené koriandrovou vňaťou a jarnou cibuľkou.


2 komentáre:

  1. moje najoblubenejsie medzi rezancami, za ne by som si dala aj do kolena vrtat ;DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ich používam hlavne v rôznych vývaroch ako typické ázijské polievky. Tento recept ma zaujal, jednak jednoduchosťou a aj zaujímavým zložením ingrediencií.

    OdpovedaťOdstrániť