9. 1. 2013

Pozitívny príspevok :)



Vždy ma poteší, keď môžem o stravovacom zariadení (aj iných veciach) napísať niečo pozitívne a nielen chrliť síru (nerád chrlím síru). Najmä ak je onen podnik v mojom velice oblúbenom meste, teda v Nitre. Takáto radostná situácia nastala minulý piatok, keď sme spolu s Ivonou vyrazili do centra na obed. Len taký obyčajný, menúčkový. Po krátkom prieskume trhu zvíťazila reštaurácia Karla, ktorá sídli na Wilsonovom nábreží. Párkrát sme sa v nej už zastavili, ani raz nesklamala a podobné referencie podali i niektorí členovia rodiny. 


Prvé, čo ma pri príchode upútalo bola vôňa jedla, opakujem, vôňa jedla a nie aróma týždňového oleja, pripomínajúceho mazut. Keďže sme prišli cca o pol jednej, obedové menu bolo v plnom prúde, ľudí ako maku. Usadili sme sa k stolu a počkali na čašníčku, ktorá prišla v priebehu pár minút. Obaja sme si vybrali Cesnakovú polievku s krutónmi a goudou, ktorá bola alternatívou k Domácej zeleninovej polievke s haluškami. Ako hlavné jedlo si frajerka zvolila Bravčové plátky so slaninou a šalotkou a zapekanými zemiakmi a ja som si dal Zeleninové placky s polentou a rajčinovými zemiakmi. Na pitie sme si vybrali čaj, slečna zelený, ja kamilkový.


Polievka i čaj prišli do piatich minút. Polievka bola výborná, poriadne cesnaková a v chladnom počasí zahriala. Po dojedení nám čašníčka priniesla hlavné  jedlá. Keďže sa mi zdalo, že k plackám bude chýbať omáčka a moja polovička bola taká ochotná, jedlá sme si vymenili. Mäso bolo chutné a krehké, omáčka zo slaniny a šalotky skvelá a zemiaky boli skutočne zapečené a nie polotovar z friťáčiku. Zeleninovo-polentové placky tiež chutili veľmi dobre, neboli vysušené a keďže zemiaky boli doplnené rajčinami, omáčka nakoniec nechýbala.  Obe jedlá dopĺňal polníček. 


Obyčajná poctivá kuchyňa vo veľmi dobrom prevedení, v príjemnom prostredí a pohotovou obsluhou. Za zmienku stojí sypaný čaj Montecelio, pretože  pozdvihol a doplnil celkový zážitok.  A to všetko za 12 € pre oboch i s prepitným. Držím palce a chcem takýchto podnikov viac. 


Po krátkej prechádzke sme sa rozhodli, že dezert si dáme v čokoládovni/cukrárni/kaviarni Guteva, ktorá sa nachádza na Hodálovej ulici, a o ktorej pred časom písal Viktor na Delikatesách. A tak sme výborný obed zavŕšili chutnými zákuskami v podobe Čokoládovej a gaštanovej torty s višňamiLineckým košíčkom s bavorskou polevou. Z oboch strán stolíka zaznievalo uznanlivé hmkanie. Ivona si na pitie objednala čaj Whittington (After dinner), pohár čistej vody (bez problémov) a ja som si dal Tmavú čokoládu, na ktorú som sa tešil už hodný čas. Opäť veľký úspech,  tak čaj ako i čokoláda. Celkový účet bol 6,90 €, jednotlivé položky si presne nepamätám, tak nebudem fantazírovať. Už sme sa v tomto podniku zastavili i predtým a určite sa vrátime znova. 

Ďakujeme za príjemný deň.

2 komentáre:

  1. Dobre vediet o Karle :) my sme tam zatial este neboli,kedze vo mne pretrvavala trauma z predchadzajuceho Wilsonu :) ale dam jej teda sancu :) co sa tyka Gutevy,tak mne osobne sa tam nepaci :( nepaci sa mi prostredie,ktore je pre mna prilis chladne a neosobne ,nechutila mi kava a ani objednana torta :( kazdopadne, reakcie na Gutevu su vacsinou pozitivne,takze verim,ze si svojich zakaznikov najde ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Traumu z Wilsonu ne je lahke prekonat, to verim, ked si spomeniem na ich poslednu pizzu, jezia sa mi vlasy :) Treba skusit, doterajsie zazitky z Karly velmi dobre. Snad sa budu drzat. Ad Guteva: Kolko ludi, tolko chuti. Mne sa prostredie paci, kavu neviem posudit, nepijem. Cokolada mnam mnam :)

      Odstrániť