Tu je zoznam surovín, ktoré som použil (cca pre 4 ľudí)
- 3 ks kuracích pŕs
- 3 menšie cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 chilli paprička
- rajčinové pyré
- slnečnicový olej, asi 1 dcl
- rasca drvená 1 čl
- rasca rímska drvená 1/2 - 1 čl
- koriandrové semiačka 1/2 čl
- sladká červená mletá paprika alebo údená mletá paprika 2 čl
- mleté chilli 1/2 čl
- hnedý cukor 1 pl
- soľ podľa chuti
- šťava a kôra z malej limetky
Na servírovanie:
- 8 krajcov opečeného chleba, potretého cesnakom
- strúhaný údený syr
- kyslá smotana
- niečo zelené, mne sa osvedčil nadrobno nakrájaný ľadový šalát
Najprv treba pomlieť mäso pomerne najemno. Použil som kuracinu, no už som to skúšal i s hovädzinou, ide o to, kto čo preferuje. Pomleté mäso osolíme trošku pokvapkáme limetovou šťavou a dáme zatiaľ bokom. Nakrájame nadrobno cibuľku, chilli papričku zbavenú jadier a nadrobno nasekáme alebo pretlačíme cesnak. Na rozpálený olej dáme cibuľku, o minútu neskôr mäso a miešame a rozdeľujeme mäso na čo najmenšie kúsky. Keď sa úplne zatiahne a rozdelí, pridáme cesnak, chilli a všetky korenia. Rýchlo osmažíme a pridáme rajčinové pyré, a limetovú kôru. Krátko povaríme na požadovanú hustotu. Naložíme na chlebíky, podávame so syrom, kyslou smotanou a šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára