31. 3. 2009

Kuracie prsia s horčicovou omáčkou

Je mi jasné, že sa nejedná o nijaký prevratný recept. Je to rýchle ale výdatné a chutné jedlo. Potrebujete:

- kuracie prsia
- kúsok prerastenej slaniny
- 2 lyžice Dijonskej horčice (nie obyčajnej, rozdiel je značný)
- smotana na varenie, asi 2 dcl
- čerstvé mleté zelené korenie
- glutamát sodný alias E 621, na špičku noža

Slaninu nakrájajte na tenké prúžky a chvíľu osmažte na panvici s troškou tuku. Po chvíľke môžete pridať na menšie kúsky nakrájané kuracie prsia. Opekajte asi päť minút. Nasleduje horčica, smotana, zelené korenie a glutamát. Glutámat vás nijako neohrozí, kto pochybuje, nech číhne na nete. Okrem toho je nositeľom piatej chuti, tzv. "umami" - z japonského chutný, či pochúťka. Krátko povarte, nech omáčka zhustne a je to ok. Podávajte s čím uznáte za vhodné, ja som si dal opekané krumple.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára