3. 4. 2011

Galileo: A predsa sa to dá!


Pred vyše mesiacom sme sa s krajšou polovičkou zúčastnili pretekov psích záprahov na Donovaloch, nie ako masheri ale spolu s húfom ďalších návštevníkov ako diváci. Podujatie je to príjemné, najmä keď sa vydarí počasie a svieti slniečko. Nám sa vydarilo.





Keď sme boli dostatočne vymrznutí , pofotení a uhavkovaní, rozhodli sme sa ísť niekam najesť. Keďže takmer všade bolo plno, prípadne nás odradil šialený odér z kuchyne, či nevrlá obsluha, nakoniec sme sa dopracovali do reštaurácie nového hotela Galileo. Trošku sme sa obávali vyšších cien, predsa len sú to štyri hviezdy, no nakoniec sa to ukázala byť dobrá voľba.


Prostredie na úrovni, tým mám na mysli, že nás uvítal čistý a vkusne zariadený interiér a distingovaná, usmievajúca sa obsluha. V pozadí hrala tlmená nevtieravá hudba, od stola výhľad na hory. Obsluha prišla takmer okamžite po tom ako sme sa usadili. Keďže vonku bolo sviežo, obaja sme si dali zelený čaj s medom a citrónom (1,40€ + 0,30€). Čašníčka nám ho priniesla o pár minút a medzitým začalo štúdium jedálneho lístka, na začiatku ktorého bola ponuka jedál pripravovaných špeciálne počas pretekov psích záprahov. Obsahovala klasiky ako bryndzové halušky, či kačku s červenou kapustou a knedľou za ceny podobné ako v priemernom podniku v Nitre. Obaja sme si objednali jedlá z bežného menu. U mňa to bola do ružova pečená bravčová panenka ochutená šalviou na grilovanej cukete s mozarellou a omáčkou z červeného korenia (10,90€) a ako príloha varené zemiaky s maslom (1,50€). Ivona sa rozhodla pre gratinované kačacie prsia so zázvorom a medom na višňovej omáčke so zeleným korením a zemiakovou roládou s marinovanými gaštanmi (12,90€).



Zbytočne by som chodil okolo horúcej kaše, obe jedlá i prílohy boli ako mali byť. Mäso krehké, nevysušené, omáčky príjemné, neprehlušujúce chuť mäsa. Skrátka výborná kombinácia chutí, vôní a textúr podávaná na jednoduchom nahriatom porceláne. Niečo také človek očakáva v každej dobrej reštaurácii, žiaľ realita je zväčša iná.



Povzbudení úspechom sme si objednali i dezerty, pričom ja som zvolil lievance so škoricovým cukrom, čučoriedkovou omáčkou a kopčekom kyslej smotany (2,90€) a slečna si dala horúce maliny s vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou (4,50€). Opäť bez výhrad, snáď iba pochybnosť, či bola zmrzlina smotanová, no napriek tomu chutila dobre.



Celkový dojem z reštaurácie je veľmi dobrý. Z finančného hľadiska to nie je na každodenný obed, aspoň z môjho pohľadu, no ak ste na výlete, dovolenke, či len prechádzate cez Donovaly a chcete sa dobre najesť v príjemnom prostredí, táto reštaurácia bude dobrou voľbou.



Na záver sa ospravedlňujem za absenciu fotiek interiéru a jedla. Tak som sa vžil do oddychovej atmosféry, že foťák ostal odpočívať a ja tiež. Čo-to sa dá zistiť na webovej stránke hotela. Tá je však minimálne po grafickej stránke v ostrom protiklade s kvalitou služieb a prostredia, ktoré sme zažili a určite je na nej čo vylepšovať :)

2 komentáre: