tag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post7986420881500546258..comments2024-01-18T09:17:35.156+01:00Comments on Varič Daniel: Kváskový chliebDanielhttp://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-46471030490345307342016-11-26T14:05:12.675+01:002016-11-26T14:05:12.675+01:00Ahoj Daniel. Mna by zaujimalo, kolko by mohol vazi...Ahoj Daniel. Mna by zaujimalo, kolko by mohol vazit bochnik chlebikovy upeceny podla tohto receptu. Dakujem za odpovedAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13495268218007637737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-66494701982666657782016-06-16T16:22:33.616+02:002016-06-16T16:22:33.616+02:00zaujimavy recept! Skusim ho ale nemam matku z ktor...zaujimavy recept! Skusim ho ale nemam matku z ktorej spravim kvasok tak budem musieť spraviť trojstupňove vedienie kvasu ........ len jedno mi nejde do hlavy prečo sa to pečie pri 250°C ? ja vyhrejem ruru na 250°C a potom po sadzani stiahnem na 180-190°C a pečiem 35min dlhšie nedobre ani kratšie ...... vyskušam metodu zavlaženia dam nadobu s vodou pod chlebik aby som ho kus zaparil necham 1min odpočivať potom otvorim ruru a vyberiem vodu tym aj odvetram aby chlieb nepopraskal ....... len nie som si isty či mi da potrebnu vlahu pri sadzani Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05068758048388859434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-39233017989701185272016-06-16T16:13:33.951+02:002016-06-16T16:13:33.951+02:00Marián ak chlieb prekysne hneď to spozorujete, z c...Marián ak chlieb prekysne hneď to spozorujete, z chleba citiť etanol a pri vyklopeni z ošatky hneď spadne a v peci ho nedvihne ........... v opačnom pripade ak nedokysne postrieľa ho .......... ale pozor ak maš zly kvasok na chlieb tiež ho nebude dvyhať a bude taky zakrpateny pory slabe<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05068758048388859434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-50250778052912789542014-06-09T20:30:18.880+02:002014-06-09T20:30:18.880+02:00Podľa mňa to bude tým že vám prekyslo cesto :)
Po...Podľa mňa to bude tým že vám prekyslo cesto :) <br />Pokiaľ vám cesto nedokysne, chlieb sa v peci neprestane dvíhať a nepekne vám roztrhne kôrku. V opačnom prípade sa chlebík zodvihne málo a ostane hutný.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10121910699839370896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-39627842763171242462013-11-20T19:08:20.660+01:002013-11-20T19:08:20.660+01:00Zdravim
uz som skusal viac krat ale chlieb mi osta...Zdravim<br />uz som skusal viac krat ale chlieb mi ostal strasne hutny ... viete mi prosim poradit kde robim chybu?<br />Dakujem<br />MarianAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13072861867467023657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-72337289812402333762013-11-20T11:35:43.910+01:002013-11-20T11:35:43.910+01:00Ten chlieb je vynikajúci, myslím že T650 bude asi ...Ten chlieb je vynikajúci, myslím že T650 bude asi vhodnejšia, ja som 00 použil, lebo som ju mal doma a osvedčila sa mi aj tá. Držím palce.Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-52456413424452053402013-11-20T11:34:24.667+01:002013-11-20T11:34:24.667+01:00S pestovaním kvásku som ja osobne nemal úspešné sk...S pestovaním kvásku som ja osobne nemal úspešné skúsenosti, takže vám príliš neporadím. Ale v zásade by som to riešil asi tak, že ak už máte hotový kvások, potrebné množstvo si odoberte na prípravu chleba do chladničky si odložte cca 2 lyžičky. Pri najbližšom pečení tieto 2 lyžičky vyberte večer z chladničky, zmiešajte s ražnou múkou a vodou a nechajte do rána v izbovej teplote. Ráno so vzniknutého kvásku zasa 2 lyžičky odoberte do chladničky a so zvyškom pokračujte podľa receptu.Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-61613207846431910052013-11-08T13:28:55.017+01:002013-11-08T13:28:55.017+01:00Prekvapilo ma, že ste použili pšeničnú múku 00. Na...Prekvapilo ma, že ste použili pšeničnú múku 00. Na chlieb mi príde určite vhodnejšia T650. Každopádne ten chlieb vyzerá velmi dobre. :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-89273691582808975652013-08-21T20:33:29.697+02:002013-08-21T20:33:29.697+02:00Dobrý večer, som "začiatočník", tak mi z...Dobrý večer, som "začiatočník", tak mi zopár vecí nie je jasných...<br />Snažím sa vypestovať si svoj kvások, už ho mám v skle 4. deň, každý deň zhruba v tom istom čase polovicu vylejem a doplním pšeničnou múkou a odstátou vodou. Čo ale nechápem; po 7. dňoch čo s ním? Na pečenie chleba si vezmem určené množstvo, cca 2 dcl a ostatok vyhodím? Tých cca 2 dcl potrebujú ešte doplniť múkou a vodou, alebo to na 1x hneď použijem na pečenie? Neviem, či zrozumiteľne píšem, ale som z toho "jeleň"...:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-8868345847877951942013-05-21T10:38:55.336+02:002013-05-21T10:38:55.336+02:00Ja to robím tak, že mám vždy nový kvások. Takže mo...Ja to robím tak, že mám vždy nový kvások. Takže momentálne mám v chladničke 1-2 lyžičky kvásku v malom poháriku. Keď idem piecť chlieb, večer predtým všetok kvások z pohárika vyberiem, zmiešam s ražnou múkou a vodou. Ráno zo vzniknutého kvásku zasa 1-2 lyžičky odoberiem do pohárika a uložím do chladničky. Takto sa kvások stále obmieňa a "nestarne". Ak dlhšie nepečiem, tak kvások v chladničke "dokŕmim" lyžičkou múky a lyžičkou vody.Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-84808759151791551582013-05-01T20:36:36.439+02:002013-05-01T20:36:36.439+02:00Dobrý deň, Daniel. Prosím Vás, mám otázku, nepocho...Dobrý deň, Daniel. Prosím Vás, mám otázku, nepochopila som to, že keď robím kvások, dám doňho lyžičku materského kvásku. Z nového hotového kvásku na druhý deň odoberiem dve lyžice pre budúce pečenie. Len neviem, či ich môžem zmiešať s materským kváskom? či to bude akože nový kvások a prvý mám vyhodiť?alebo kŕmiť obidva? ďakujem. AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-47829403886574105732013-05-01T18:52:34.783+02:002013-05-01T18:52:34.783+02:00no chlebík upečený je úzasny fakt moc chutí akurát...no chlebík upečený je úzasny fakt moc chutí akurát mi az tak nenapuchol ako vám ale chutovo je super :) a dodrzala som aj čas 12 hod. 3 hod :) nevadí aj tak je super obavam sa ze ešte dnes sa spapa :) dakujem DAniel Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-74517279488300235082013-05-01T10:05:42.197+02:002013-05-01T10:05:42.197+02:00včera som bola pre kvások, uz som ho aj zarobila d...včera som bola pre kvások, uz som ho aj zarobila dnes premiera :)a snád nebudú mam kvások z kvaskovej mapy :) zevraj je ročný tak snád bude to ok :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-73358785305459262892013-04-30T13:58:21.089+02:002013-04-30T13:58:21.089+02:00Rado sa stalo. Uprimne gratulujem k novej knizke, ...Rado sa stalo. Uprimne gratulujem k novej knizke, urcite si obstaram a precitam :)Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-33863352308553621942013-04-28T21:11:14.165+02:002013-04-28T21:11:14.165+02:00Skvelé, držím Vám palce, budú troška kyslejšie ale...Skvelé, držím Vám palce, budú troška kyslejšie ale veeeeľmi chutné. Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-75183217315123452422013-04-26T10:03:46.140+02:002013-04-26T10:03:46.140+02:00ja uz pár dni študujem toto o kvásku a tak , super...ja uz pár dni študujem toto o kvásku a tak , super, ze som nasal tu mapu kváskovu uz som pani napísala, lebo som čítala, že prvé chlebíky z nového kvásku budu kyslé, kedže som nikdy neskúčala takýto chlieb rada by som vyskúšala z nie nového kvásku, potom si skúsim aj svoj urobiť :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-5841308665418481102013-01-24T10:35:02.135+01:002013-01-24T10:35:02.135+01:00Studujem vsetky clanky o kvasku a kvaskovom chlebe...Studujem vsetky clanky o kvasku a kvaskovom chlebe, tu som sa zasa nieco viac dozvedela. Dik. Moj kvasok je este len v plienkach. Dufam, ze sa mi podari vykrmit ho.Michaela Samanthttps://www.blogger.com/profile/05149810739575244566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-91447290419374677022013-01-22T20:03:22.337+01:002013-01-22T20:03:22.337+01:00Jasné, bez debaty :) Prípadne aj s debatou :)Jasné, bez debaty :) Prípadne aj s debatou :)Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-57457971191019968352013-01-22T20:02:39.004+01:002013-01-22T20:02:39.004+01:00Bude mi potešením :)Bude mi potešením :)Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-44054558299863464882013-01-22T16:48:39.981+01:002013-01-22T16:48:39.981+01:00Pravdepodobne ťa požiadam o pomoc :-)Pravdepodobne ťa požiadam o pomoc :-)tina24https://www.blogger.com/profile/16180953341740211967noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-15559735642093200492013-01-22T14:03:17.167+01:002013-01-22T14:03:17.167+01:00daniel, parada! tiež občas pečiem chlieb, snáď sa ...daniel, parada! tiež občas pečiem chlieb, snáď sa aj na toto raz odhodlám, pozicias mi potom z kvásku?? :)Elenahttps://www.blogger.com/profile/15280065007934803617noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-84464392854790022522013-01-22T13:48:41.889+01:002013-01-22T13:48:41.889+01:00Veľmi dlho som sa odhodlával a všetkým, ktorí váha...Veľmi dlho som sa odhodlával a všetkým, ktorí váhajú môžem povedať, dajte sa do toho, jednoduchšie to už nebude :)Zároveň vám všetkým odhodlaným držím palce a prajem vypečenú kôrku a voňavé bochníky :)Ak budete niekto potrebovať kvások, v rámci svojich možností pomôžem. E-mail: mr.dokaz@gmail.com Danielhttps://www.blogger.com/profile/05973927145302291349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-75903180636797660172013-01-22T13:27:13.981+01:002013-01-22T13:27:13.981+01:00perfektne! aj sa chystam na pecenie kvaskoveho chl...perfektne! aj sa chystam na pecenie kvaskoveho chlebika, tak som zvedava ako sa mi podari. Ten tvoj vyzera vynikajuco. DenisaDenisa https://www.blogger.com/profile/04171486297926499389noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-30019001727426974682013-01-22T13:01:35.676+01:002013-01-22T13:01:35.676+01:00daniel supeeer to je skvele.ja sa odhodlavam k pec...daniel supeeer to je skvele.ja sa odhodlavam k peceniu chleba...ale zatial som len na pol ceste. no hadam poprosim Viktora o pomoc aj ja...vymenim za kolac...a vyskusam piect...tvoj chlebik vyzera chrumkavo...hned by som si sala a to uz niekolko rokov chleba nejedavam....tina24https://www.blogger.com/profile/16180953341740211967noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7918822785207777660.post-1910740306387688222013-01-22T12:54:55.587+01:002013-01-22T12:54:55.587+01:00Parada Dano, som rad, ze sa kvasok ujalParada Dano, som rad, ze sa kvasok ujalViktorhttp://www.delikatesy.sknoreply@blogger.com